Monday, May 16, 2011

Kerana tom yam putih... nyum3

Oh, tom yam ayam putih. Lain kali kena tempah awal kat cafe. Kan diorang dah kena tunggu kite sampai awak siap dimasak... huhu

Kadang-kadang kite tak faham dengan akhawat.
Sanggup tunggu lama sampai makanan kite siap.
Muka masing-masing dah lapar dan mengantuk sebab tak tido stay up untuk exam.
Bukannya kite tak boleh jalan balik ke mahallah.
dan tak jauh pun mahallah tu. takkan lari mahallah dikejar. ngee~

Sori Koya, Kak Bee dan Fida. ^_^ tak sengaja buat muka 'comel'...

Sejak akhir-akhir ni selalu sangat tersentuh dengan kebaikan semua orang. Tak kisah pun akhawat atau pun tak, masing-masing sangat baik. Even though tengah sibuk exam, masih ada orang yang tidak mementingkan diri sendiri dan tak kisah untuk mendahulukan orang lain. Itulah itsar namanya. Melebihkan sahabat lebih dari kepentingan diri sendiri.

Mesti kite rindu korang semua bila cuti nanti. 3 bulan itu lama yo~

*esok hari kedua First Professional Examination. yosh~ usaha habis-habisan. Walaupun soalan essay and short notes tadi agak kelakar. Genetic code? Immunoprotective functions of immunoglobulin?? oh ye. esophagus. Gelak habisla doctor-doctor tu nanti. hi hi

*All the best semua. Semoga memperoleh kemudahan dan ketenangan. Banyak-banyak istighfar.

8 comments:

Laut biru said...

kelakar2..memang kelakar..haaish..moga kita semua lulus dan hari esok lebih baik dari hari ni..ameen...:)

Bintu Rafee said...

he he
ameen ya Rabb!

*usaha sehabis baik. Lupakan yang lepas. hadapi hari esok dengan lebih baik. @.@

a.j. said...

Salam B.R. bagusnya. semangat Itsar, itu yang kerja berat jadik ringan. Teringat kisah itsar, tiga sahabat di medan peperangan inginkan air dikala hampir nazak. Kerana itsar, semua terkorban mendahulukan sesama sendiri. Subhanallah.

Tapi. Saya tak dapat point kedua tu.

TAK KELAKAR PUN! apa yang kelakar nye?

Bintu Rafee said...

a.j: ingat tak nama 3 sahabat tu?

oh. pasal exam tu ke? he he boleh je nak terangkan tapi takut tak faham. Actually, soalan yang masuk exam tadi sangat tak dijangkakan. and sebab tu bila keluar sesuatu yang saaaangat luar biasa, dia jadi kelakar sebab jawapan yang saya tulis macam kelakar(kot.). errr... tak pelah. tak yah faham.

ayuubi said...

oh ye la tu. medic jargon. mane nak paham.

tentang sahabat 3 orang, nama dia khilaf. so biasanya orang yang meriwayat dalam tazkirah selalu sebut 3 sahabat je. Tak disebut nama, yang penting ibrah tersampai

Bintu Rafee said...

hehe sebab exam professional ni patut masuk something yang penting. tapi tibe2 keluar yang sangat tak dijangkakan.

syahidah said...

salam akak..
kelakar? *tak faham sgt laa term 'klakar' for medic* huhu.

ohh senang la ni eh ;)hehe. all the best kak! iA boleh punye. usaha sampai pengsan. doa smpai bengkak mate ye :D

kerinduan!

Bintu Rafee said...

salam. syidah, huk! senang? susah juga sebenarnya. nge~

Prof akak cakap ada yang clear fail. Esok tau sape yang clear fail. prof cakap more than one person.

*Doakan kami dapat yang terbaik dariNya ye. :)